Potpisali smo ugovor i započeli projekt

Ispis
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije potpisala je ugovor kojim je započeo projekt. Projekt će Udruga provoditi u partnerstvu s Društvom za socijalnu ekologiju Zeleno zlato te Gradom Petrinja.

„Projekt Inkluzivna farma – Temelj samostalnog života“ prijavljen je na poziv „Razvoj i provedba programa za Socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji, Vukovaru“, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020, Europski socijalni fond. 

Projekt će trajati dvije godine, odnosno 24 mjeseca, a ukupna vrijednost projekta je gotovo 1,5 milijuna kuna. Voditeljica projekta je Ivana Šalić. Istovremeno, partneri na ovom projektu, Društvo za socijalnu ekologiju Zeleno zlato, potpisali su ugovor kojim započinju projekt Inkluzivna farma – Platforma zelenog poduzetništva u vrijednosti od 1,4 milijuna kuna, prijavljen na isti natječaj.

Inkluzivna farma ogledni je i inovativni primjer pružanja psihosocijalne podrške kroz program dnevnog boravka za djecu i mlade s teškoćama u razvoju i odrasle osobe s invaliditetom na području Petrinje u prirodi. Kroz projekt će se poboljšati njihovi socioekonomski i životni uvjeti kroz neformalne oblike obrazovanja i jačanja osobnih životnih kompetencija za uzgoj, preradu, obradu i pripremu povrća, bobičastog sitnog voća i aromatičnog bilja. „Tim aktivnostima pridonosimo unaprjeđenju socijalne uključenosti s ciljem unaprjeđenja životnih vještina kojima ćemo stvoriti preduvjete za ravnopravno sudjelovanje u društvu te neovisan život za socijalno isključene skupine društva“, ističe Šalić. Ova dva projekta, čiji je zajednički predznak Inkluzivna farma, provodit će se u Hrastovici.