Javna kampanja ZELENA TERAPIJA 

Ispis
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Obilježavajući Dan planeta Zemlja, ali i uoči praznika rada, u subotu 30.travnja na Inkluzivnoj farmi u Hrastovici organizirali smo javnu kampanju koju smo nazvali Zelena terapija. 

Spojili smo rad, ljubav, volontiranje i odgovornost prema okolišu. Mala, ali vrijedna grupica zaposlenika, volontera, članova Udruge i članova obitelji radila je one manje zabavne, ali potrebne poslove, kao što su košnja, plijevljenje, sadnja, zalijevanje, krčenje i čišćenje gredica, plastenika i zelene površine farme kako bi nam bila još ljepše mjesto za rad i boravak. Naši volonteri i članovi donijeli su i poklonili nam sadnice ukrasnog bilja i cvijeća, a zajedno smo iskoristili kreativnost naše volonterke Klare prema čijim smo uputama složno oslikali našu vrtnu kućicu. 


Sutra zasluženo odmaramo i sretni smo što smo radom dočekali praznik rada, a sretni smo i što ovim projektom investiramo u našu planetu, činimo ovih 2 hektara naše Inkluzivne farme biološki raznolikom jer vrijedne ruke naših mladih farmera posadile su već 20ak vrsta jestivog, začinskog i ukrasnog bilja te svi zajedno odgovornim ponašanjem i aktivnostima, kroz aktivan pristup, dajemo mali, ali vrijedan, doprinos očuvanju okoliša i prirode te samim time i planete Zemlje. 

Javnu kampanju i volontersku akciju organizirali smo u sklopu projekta Inkluzivna farma - temelj samostalnog života kojeg financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a nositelj projekta je Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije.