Javna kampanja ZELENA TERAPIJA 

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Obilježavajući Dan planeta Zemlja, ali i uoči praznika rada, u subotu 30.travnja na Inkluzivnoj farmi u Hrastovici organizirali smo javnu kampanju koju smo nazvali Zelena terapija. 

Spojili smo rad, ljubav, volontiranje i odgovornost prema okolišu. Mala, ali vrijedna grupica zaposlenika, volontera, članova Udruge i članova obitelji radila je one manje zabavne, ali potrebne poslove, kao što su košnja, plijevljenje, sadnja, zalijevanje, krčenje i čišćenje gredica, plastenika i zelene površine farme kako bi nam bila još ljepše mjesto za rad i boravak. Naši volonteri i članovi donijeli su i poklonili nam sadnice ukrasnog bilja i cvijeća, a zajedno smo iskoristili kreativnost naše volonterke Klare prema čijim smo uputama složno oslikali našu vrtnu kućicu. 


Sutra zasluženo odmaramo i sretni smo što smo radom dočekali praznik rada, a sretni smo i što ovim projektom investiramo u našu planetu, činimo ovih 2 hektara naše Inkluzivne farme biološki raznolikom jer vrijedne ruke naših mladih farmera posadile su već 20ak vrsta jestivog, začinskog i ukrasnog bilja te svi zajedno odgovornim ponašanjem i aktivnostima, kroz aktivan pristup, dajemo mali, ali vrijedan, doprinos očuvanju okoliša i prirode te samim time i planete Zemlje. 

Javnu kampanju i volontersku akciju organizirali smo u sklopu projekta Inkluzivna farma - temelj samostalnog života kojeg financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a nositelj projekta je Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije.

 

Pin It

Pretraga

O projektu

Cilj projekta je poboljšati socio – ekonomske i životne uvjete osoba s invaliditetom, djece i mladih s teškoćama u razvoju kroz razvoj i unaprjeđenje nove socijalne usluge Inkluzivne farme i pripadajućih sadržaja na području grada Petrinje.

17 osoba s invaliditetom sudjeluje u izobrazbi te će steći osobne kompetencije o uzgoju i branju povrća, voća i aromatičnog bilja kroz 180 radionica. Za 16 djece s teškoćama u razvoju periodično će se organizirati vrtne radionice u svrhu ranog osvještavanja o zdravoj  prehrani,  praćenja uzgoja i ubiranja plodova vlastitog rada. To je dodatnih 45 radionica. Također će se održati 82 radionice o preradi, obradi i pripremi uzgojenih plodova u svrhu jačanja osobnih kompetencija i unapređivanja životnih vještina osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju kao preduvjet za ravnopravno sudjelovanje u društvu i neovisan život. U projektu sudjeluju 33 osobe s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju, 40 članova njihovih obitelji, 2 stručnjaka i lokalni dionici. Organizirat će se psihosocijalna podrška za članove obitelji osoba s invaliditetom kao i 6 javnih manifestacija i kampanja na temu mogućnosti osoba s invaliditetom.

U projektne aktivnosti bit će uključeno 20ak srednjoškolaca koji će kroz obavljanje stručne prakse razvijati međusobnu integraciju i povezivanje s mladim osobama s invaliditetom i razvojnim teškoćama te još 15 volontera s približno 100 volonterskih sati godišnje. 

Izgradit će se plastenik s uzdignutim gredicama i sustavom za navodnjavanje,  potrebnom opremom,  alatima i materijalima te drvenu kućicu, ostavu. Radni prostor bit će maksimalno prolagođen osobama s invaliditetom (sanitarni čvor, staze). Nabavit će se kuhinja s pripadajućim kuhinjskim uređajima.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj internet stranice isključiva je odgovornost Udruge osoba s invaliditetom SMŽ.

Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

 

Hrastovica bb, 44250 Petrinja

Farma se nalazi u malom, čarobnom selu kraj Petrinje, Hrastovici. Selo je smješteno u podnožju Hrastovačke gore koja je popularno izletište planinara i ljubitelja očuvane prirode.

Partnerstvo

 
Zeleno zlato
Grad Petrinja

Kontakt

   Udruga osoba s invaliditetom SMŽ

   Email: info@uosismz.hr

  +385 44 719 482

   Jelene Babić 18 44250 Petrinja

   Javite nam se!

 

Offcanvas Menu